❗️آیا تا به حال نام لیفت سینوس را شنیده اید؟
شاید شما هم نیاز به کاشت ایمپلنت دندان داشته باشید اما قبل از آن نیاز باشد که لیفت سینوس انجام گردد. اما لیفت سینوس چیست و خطر و عوارضی به همراه دارد؟
ما در ادامه به بررسی کامل لیفت سینوس می پردازیم.
فضای خالی در فک بالای دندان را با کمک ایمپلنت می توان پر کرد. اما ممکن است تراکم استخوان کافی در نزدیکی سینوس وجود نداشته باشد. در این صورت نیاز به سینوس لیفت می باشد.
افراد مناسب برای این جراحی عبارتند از:
⬅️ افرادی که تراکم کافی استخوان در فک بالایی خود ندارند.
⬅️ از بین رفتن استخوان به علت بیماری های لثه
⬅️ افرادی که استخوان خود را از دست داده اند.
⬅️ یکی از جراحی های متداول برای افرادی که تراکم استخوان کافی ندارند، لیفت سینوس مناسب می باشد.
☑️ پزشک متخصص، بعد از برش بافت لثه و جدا کردن آن از استخوان فک؛ حفره ای در قسمت استخوان فک بالا ایجاد می نماید. دیواره سینوسی بعد از این حفره قرار دارد که سینوس را از فک جدا می کند.
دیواره سینوسی به آرامی از فک جدا می گردد سپس استخوان استخراج شده به فضای سینوس پیوند داده می شود. میزان استخوانی که مورد استفاده قرار می گیرد در هر فرد متفاوت می باشد.
☑️ بعد از قرارگیری استخوان، محل برش بخیه زده می شود. برای انجام جراحی ایمپلنت نیاز است تا 4 الی 9 ماه از جراحی لیفت سینوس بگذرد. این مدت زمان کمک می کند تا استخوان با فک بالا پیوند بخورد. این مدت زمان به میزان استخوان پیوند خورده بستگی دارد.
زمانی که دندان ها صدمه یا آسیب دیده باشند، ایمپلنت می تواند جایگزین مناسبی برای دندان های طبیعی باشد. اما ممکن است قبل از ایمپلنت به برخی اقدامات جانبی نیاز داشته باشید. به عنوان مثال ممکن است استخوان فک در عقب دهان در نزدیکی سینوس، کافی نباشد. در این صورت نیاز به لیفت سینوس می باشد. از علل کمبود استخوان این ناحیه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
🔶️ نقص مادرزادی
🔶️ بیماری های پیشرفته لثه
🔶️ سرطان
🔶️ برخی از درمان های پزشکی
🔶️ تحلیل رفتن استخوان ها با افزایش سن
1️⃣️ لیفت سینوس بسته
زمانی که استخوان عمودی کمتر از 2 میلیمتر تحلیل رفته باشد، این روش مناسب می باشد. در این روش؛ زیر سینوس با استفاده از دریل سوراخ شده و پودر استخوان به آن ناحیه تزریق می گردد.
2️⃣️ سینوس لیفت باز
زمانی که به بیش از 5 سانتی متر استخوان نیاز باشد از سینوس لیفت باز استفاده می گردد. با ایجاد برش در بافت لثه؛ سینوس به سمت بالا برده می شود و جای خالی با پودر استخوان پر می گردد.
🟡️ در هنگام معاینه پزشک، نوع استخوان پیوندی، اندازه و محل جراحی را مشخص خواهد نمود.
🟡️ عکس های رادیوگرافی، اشعه ایکس و اسکن توموگرافی مورد نیاز می باشد.
🟡️ به مدت 4 هفته قبل از جراحی مصرف دخانیات باید متوقف گردد.
🟡️ دوهفته قبل از جراحی؛ از مصرف داروهای ضد التهاب و انعقاد پرهیز گردد.
🔷️ از فین کردن از راه بینی خودداری نمایید.
🔷️ از راه دهان عطسه نمایید.
🔷️ بعد از لیفت پزشک برای جلوگیری از تورم و التهاب؛ اسپری نمکی و یا آنتی بیوتیک تجویز می نماید.
🔷️ 7 الی 10 روز مجددا برای بررسی پیوند خوردن بخیه ها ویزیت خواهید شد.
🔷️ 4 تا 9 ماه زمان نیاز است تا استخوان فک بالا پیوند بخورد.
⬅️ احساس درد و ناراحتی ظرف ۳ الی ۴ روز کاهش می یابد. اما ممکن است این احساس درد تا ۷ روز نیز با فرد همراه باشد که نشان دهنده خشک بودن حفره دندان می باشد. در صورت ادامه دار بودن درد و یا دردهای غیر عادی، حتما با پزشک خود در ارتباط باشید.
برخی از افرادی که کاندیدای مناسبی برای جراحی لیفت سینوس نمی باشند عبارتند از:
❌️ افراد مبتلا به سرطان
❌️ افراد دارای بیماری های خود ایمنی
❌️ افراد با مشکلات انعقاد خون
❌️ افراد مبتلا به ایدز
❌️ افراد مبتلا به سینوزیت حاد
🪙️ هزینه ی این نوع جراحی به فاکتور های مختلفی مانند؛ نوع ماده پیوندی، میزان پیچیدگی عمل، نوع مواد و تجهیزات مورد استفاده و… بستگی دارد.
🚩️ در آخر
اقدام کنید اما عجله نکنید…
با مراجعه به بهترین متخصص و دندانپزشک می توانید قبل از اقدام به ایمپلنت، مشکلات را برطرف نمایید و بر اساس نیاز خود نسبت به این جراحی اقدام نمایید.
زمانی که دندان ها صدمه یا آسیب دیده باشند، ایمپلنت می تواند جایگزین مناسبی برای دندان های طبیعی باشد. اما ممکن است قبل از ایمپلنت به برخی اقدامات جانبی نیاز داشته باشید. به عنوان مثال ممکن است استخوان فک در عقب دهان در نزدیکی سینوس، کافی نباشد. در این صورت نیاز به لیفت سینوس می باشد.
🔶️ از فین کردن از راه بینی خودداری نمایید.
🔶️ از راه دهان عطسه نمایید.
🔶️ بعد از لیفت پزشک برای جلوگیری از تورم و التهاب؛ اسپری نمکی و یا آنتی بیوتیک تجویز می نماید.
🔶️ 7 الی 10 روز مجددا برای بررسی پیوند خوردن بخیه ها ویزیت خواهید شد.
🔶️ 4 تا 9 ماه زمان نیاز است تا استخوان فک بالا پیوند بخورد.
احساس درد و ناراحتی ظرف ۳ الی ۴ روز کاهش می یابد. اما ممکن است این احساس درد تا ۷ روز نیز با فرد همراه باشد که نشان دهنده خشک بودن حفره دندان می باشد. در صورت ادامه دار بودن درد و یا دردهای غیر عادی، حتما با پزشک خود در ارتباط باشید.
در واقع نمی توان هزینه مشخصی را برای آن در نظر گرفت زیرا هزینه ی این نوع جراحی به فاکتور های مختلفی مانند نوع ماده پیوندی، میزان پیچیدگی عمل، نوع مواد و تجهیزات مورد استفاده و… بستگی دارد.
فضای خالی در فک بالای دندان را با کمک ایمپلنت می توان پر کرد. اما ممکن است تراکم استخوان کافی در نزدیکی سینوس وجود نداشته باشد. در این صورت نیاز به سینوس لیفت می باشد.